Хімія, фізика та технологія поверхні, 2013, 4 (2), 226-234.

Вплив структурних факторів на процеси релаксації води в молочних продуктах з різним вмістом жиру



O. V. Goncharuk, V. I. Zarko, G. E. Polischuk

Анотація


Методом термостимульованої деполяризації досліджено вплив концентрації жирової фази на провідність та релаксаційні процеси водних доменів в молоці, вершках і вершковому маслі.

Повний текст:

PDF (Русский)

Посилання


1. Тепел А. Химия и физика молока. – Москва: Пищевая промышленность, 1979. – 623 с.

2. Горбатова К.К. Химия и физика молока. – СПб: ГИОРД, 2004. – 280 с.

3. Гороховатский Ю.А. Основы термодепо-ляризационного анализа. – Москва: Наука, 1981. – 176 с.

4. Зацепина Г.Н. Структура и свойства воды. – Москва: Изд. МГУ, 1974. – 167 с.

5. Chaplin M. Water Structure and Science. – http://www.lsbu.ac.uk/water/.

6. Gun'ko V.M., Zarko V.I., Goncharuk E.V.et al. TSDC spectroscopy of relaxational and interfacial phenomena. Adv. Colloid. Int. Sci. 2007. 131 (1–2). 1.

7. Гунько В.М., Туров В.В., Горбик П.П. Вода на межфазной границе. – Киев: Наук. думка, 2009. – 694 с.

8. Vogler A. Structure and reactivity of water at biomaterial surfaces. Adv. Colloid. Int. Sci. 1998. 74 (1–3). 69.

9. Андрийко Л.С., Зарко В.И., Гончарук О.В., Гунько В.М. Протонная проводимость и релаксационные процессы в системе пирогенный алюмокремнезем – вода // Хімія, фізика та технологія поверхні. – 2012. – Т. 3, N 3. – C. 283–290.

10. Крусь Г.Н., Храмцов А.Г., Волокитина З.В., Карпычев С.В. Технология молока и молочных продуктов. – Москва: Колос, 2006. – 454 с.




Copyright (©) 2013 O. V. Goncharuk, V. I. Zarko, G. E. Polischuk

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.